השבחת נכס - דירת גג תל בתל אביב

דירת גג תל אביבית עם המון פוטנציאל ואחלה אווירה.

השיפוץ נועד להשבחת הנכס לקראת מכירתו.

שפגשתי את הפרוייקט לראשונה הקבלן כבר נבחר והוחלט מה הולכים לעשות פחות או יותר.

הסטודיו נכנס לתמונה על מנת לספק תכניות אדריכליות, עזרה בבחירות וייעוץ על שינוי החלל

הפרוייקט כלל תכנון פנימי מחדוש, בחירות מרובות, שיפוץ גרם מדרגות, החלפת חלון ויטרינה ועוד.

הקו המנחה לעיצוב ולבחירות נבע מהצורך שהדירה תישאר נייטרלית בסיום. שתיראה טוב. שתהיה מזמינה ומודרנית. שתתאים למגוון הרכבים ובעיקר שתהיה קלה לעיצוב מאחר ואין לדעת מי יהיה הקונה הפוטנציאלי.

התחלנו בשבירת קירות - מרפסת הקומה התחתונה הוסבה לחלון ויטרינה ענק שמכניס המון אור. מסדרון החדרים הוקטן ובמקומו תוכננו מחדש חדר המקלחת המשותף וחדר המקלחת ביחידת ההורים. 

בחרנו בריצוף דמוי בטון, נייטרלי ועדכני. מלא באלגנטיות ומוכן לקבל אליו כמעט כל גוון שנרצה להתאים לחלל.

גרם המדרגות שודרג ועוצב כ - קייק היסטרי ליתר החלל. שילוב בין חומרים שמכניס אווירה ועושה נעים.

בגרם המדרגות שילבנו עץ שמתחבר בצורה מופלאה לאריחי הגרניט פורצלן  דמוי הבטון. העץ נותן מהחממימות שלו והאפור העמוק מכיל.

הלבן יצר לנו את הניגוד המושלם ואת הרכות הנדרשת וגרם המדרגות הפך להיות מרק גרם מדרגות לאלמנט עיצובי מובהק.

הנמכת הגבס שנוצרה על מנת לחפות על אינסטלציית המזגן, נצבעה בצבע אפור עם אפקט קיר בטון. ממסגר את הסלון ונותן עוד ניגוד לבהירות של החלל.

בהנמכה הוכנסה גם תאורה שנותנת נגיעות של קסם. את ההנמכה חיברנו אל העמוד הקונסטרוקסטיבי וגם הוא נצבע באותו הצבע כמו ההנמכה - אפור באפקט בטון.  העמוד היה שם והיינו חייבים למצוא דרך לעבוד איתו. על מנת שלא יראה סתם תקוע בחלל שילבנו אותו באמצעות העיצוב ועכשיו הוא מהוה אלמנט עיצובי. 

המרפסת שהוסבה לחלון ויטרינה עושה את כל החלל. מפתח עצום של אור ואווירה שמשדרג בצורה בלתי רגילה.

צבע הקיר שנבחר לכל הבית, גם הוא נגוע באפור, ומשתלב בצורה הרמונית עם יתר החלל.

החדרים הרטובים - חדרי המקלחת שופצו גם הם והתקשטו בצבע קיר ירוק ועדין ששבר קצת את הלובן של החלל. האריחים שנבחרו לחללים אלו הם גרניט פורצלן דמוי פרקט. גם כאן שאפנו לחיבור חומרים שיעניק תחושה של חמימות ויעשה את חדרי המקלחת מזמינים ונעימים.

סיימנו את הפרוייקט כאשר הנכס שודרג והקפיץ את נראות הדירה ואת ההתנהלות בה. מחלל מיושן ולא מאוד נעים נוצר חלל מעוצב, חמים ומזמין.

(הלבשת החלל נעשתה ע"י הדיריים).


 

התהליך המלא בסטורי